duminică, 23 octombrie 2011

Calitatile sotului si ale sotiei

Din conferinta Parintelui Nicolae Tanase "De la prietenie la casatorie"

" E foarte adevarat ca barbatul trebuie sa aiba niste calitati ca sa fie placut de sexul opus. Ca si conditii in cadrul unei prietenii ( cu ataa mai mult in cadrul unei casatorii ) , barbatul trebuie sa fie : nebetiv, nefumator, nezgarcit, neafemeiat si cu frica de Dumnezeu. Sase calitati mari si late. Dupa cum stiti, femeia trebuie sa fie buna. Ca in rest , este. Adica e finuta, vrednica, se ocupa de mancare, de cresterea copiilor, ea face totul. Poate sa faca totul si trebuie sa faca totul, ajutata de sotul ei. Numai asa. Nu are voie sa faca nimic neajutata de sotul ei. Sotul poate pune chiar un afis: "Interzis ca sotia mea sa faca ceva singura."

Pasii pictarii unei icoane - simboluri ( film )

Familia - film documentar

O meditatie asupra familiei, documentarul  a fost filmat într-un orfelinat condus de trei călugăriţe ortodoxe în Guatemala . "Familia" prezintă interviuri cu maicile,  cu pictorii iconari care lucreaza la pictarea bisericii construita de maici si portretizeaza viata micutilor orfani.









vineri, 21 octombrie 2011

Prima mea icoana pe sticla

A trecut ceva timp de cand nu am mai scris pe blog. Dar nu am stat degeaba in timpul asta, ci am invatat o tehnica noua : pictarea icoanelor pe sticla. E ceva mai usor decat cu cele pe lemn si mult mai rapid.

Pentru primul meu model am ales o icoana cu Sfantul Ilie suindu-se la cer:



Nu am renuntat totusi la vechile pasiuni, asa ca inainte de vara am facut si o icoana pe lemn cu Sfanta Teodora. M-a impresionat mult viata ei, citita in cartea "12 printese si imparatese adevarate"


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ajutor pentru Siluan

BAckground