vineri, 25 martie 2011

Spune "DA" vietii - in Bucuresti, Timisoara si Satu Mare


“Spune DA Vieţii!” este sloganul “Marşului pentru Viaţă”, eveniment care va avea loc simultan la Bucureşti, Timişoara şi Satu Mare, sâmbătă, 26 martie 2011. Organizatorii, peste 20 de asociaţii nonguvernamentale provita şi profamilia, cheamă astfel pe toţi românii la recunoaşterea vieții umane ca primul şi cel mai important drept, începând de la concepţie şi până la sfârşitul ei natural.
 „Dacă vom accepta ca o mamă îşi poate ucide propriul copil, cum vom putea spune oamenilor să nu se ucidă între ei?" 
Maica Tereza de Calcutta, laureat al Premiului Nobel pentru Pace
Expresia “Spune DA Vieţii!” are semnificaţia unei mărturii personale prin care participanţii afirmă deschis şi fără echivoc viața ca valoare supremă, cerând protejarea ei în toate stadiile. În mod special ei solicită protecţia celor mai vulnerabile fiinţe umane, copiii nenăscuţi, care de peste 50 de ani sunt supuşi în România unui adevărat genocid.
Alegerea datei nu este întâmplătoare: 26 martie urmează imediat marii sărbători “Buna Vestire”, considerată sărbătoarea femeii creştine şi a bucuriei de a da viaţă. Cu toate acestea, “Marşul pentru Viaţă” se doreşte un eveniment civic, fără caracter confesional şi de aceea deschis persoanelor din toate cultele creştine.
Printre organizatori se află: Asociaţia Darul Vieţii, Asociaţia Pro-vita Bucureşti, Federaţia Pro-vita Ortodoxă, Fundaţia Clinica Provita – Bucureşti, Alianţa Familiilor din România, Asociaţia Familiilor Catolice “Vladimir Ghika”, Asociaţia pentru Apărarea Familiei şi Copilului, Asociaţia Provita Media etc. La nivel local, cultele au anunţat susţinerea “Marşului pentru Viaţă” prin Mitropolia Banatului, Dieceza Romano-Catolică de Timişoara şi Episcopia Greco-Catolică de Lugoj, numeroase biserici neo-protestante etc. Lista completă se află la finalul acestui comunicat.
Aceasta este prima ediţie care se va derula simultan în trei oraşe româneşti, iar organizatorii promit că evenimentul va deveni unul de tradiţie, anual. De altfel “Marşul pentru Viaţă” este deja un eveniment consacrat în alte ţări, unde are loc la aceeaşi dată.
Ora şi locul de pornire:
    - Bucureşti – 11.30, din Parcul Kreţulescu (lângă biserica Kreţulescu), Calea Victoriei nr. 47
    - Timişoara – 11.30, din Parcul Doina, str. Ghe. Doja, nr. 25A (zona Bălcescu)
    - Satu Mare - 11.30, din faţa Muzeului Judeţean
Pentru alte detalii consultaţi blogul http://marsulpentruviata.blogspot.com sau contactaţi:
    - Bucureşti – Roxana Puiu, 0744.982.925; Bogdan Stanciu, 0728.673.673
    - Timişoara – Simona Popa, 0744.644.269; Gerda Chişărău, 0721.335.704
    - Satu Mare – Adriana Hagău, 0753.500.565, 0725.699.302
Cu această ocazie, participanţii lansează un manifest adresat tuturor românilor de bună credinţă şi clasei politice în ansamblul ei, manifest pe care îl puteţi citi la adresa http://marsulpentruviata.blogspot.com
Despre Asociatia Pro-Vita
Pro-vita este o organizatie civica ce are drept scop principal apararea si afirmarea dreptului la viata pentru toate fiintele umane incepand din momentul conceptiei si pana la moartea naturala.

duminică, 20 martie 2011

Sa cerem de la Dumnezeu sa se faca voia Lui in viata noastra - Parintele Porfirie

"Să nu-L constrângem cu rugăciunile noastre pe Dumnezeu. 
Să nu cerem de la Dumnezeu să ne scape de ceva, de boală sau altele, sau să ne rezolve problemele noastre, ci să cerem de la El putere și întărire, ca să le răbdăm pe toate. 
Precum El bate cu noblețe la ușa sufletului nostru, tot astfel și noi să cerem cu noblețe ceea ce dorim, și dacă Domnul nu ne răspunde, să contenim a mai cere. 
Atunci când Dumnezeu nu ne dă un lucru pe care îl cerem cu stăruință, înseamnă că are El rațiunea Lui. Are și Dumnezeu ,,tainele” Lui. De vreme ce credem în buna Sa pronie, de vreme ce credem că El cunoaște toate ale vieții noastre și voiește totdeauna binele, de ce să nu arătăm încredere?Să ne rugăm simplu și lin, fără patimă și constrângere. 
Știm că trecut, prezent și viitor, toate sunt goale, descoperite și cunoscute înaintea lui Dumnezeu. Precum zice Apostolul Pavel, ….nu este nici o făptură ascunsă înaintea Lui, ci toate sunt goale și descoperite pentru ochii Lui (Evr. 4, 13). 
Noi să nu stăruim; strădania aduce rău în loc de bine. Să nu căutăm cu tot dinadinsul a dobândi ceea ce cerem, ci să le lăsăm în voia lui Dumnezeu. 
Căci cu cât ,,vânăm” lucrul pe care îl dorim, cu atât el se îndepărtează. Așadar – răbdare, credință și liniște. Și chiar dacă noi uităm, Domnul nu uită niciodată și dacă este pentru binele nostru, ne va da ceea ce trebuie și când trebuie."


Sursa: "Ne vorbeste parintele Porfirie" , ed.Egumenita

sâmbătă, 5 martie 2011

Concurs la EDITURA CRISTIMPURI

Anuntul Editurii Cristimpuri suna cam asa :

"Ne-am gîndit ca în postul Sfintelor Paşti să organizăm pentru iubitorii de lectură duhovnicească un concurs bazat pe recenziile cărtilor editurii CRISTIMPURI.

Întrebările concursului sunt:

1. Care este titlul primei poveşti din volumul I al ,,Filocaliei pentru copii şi tineri”?

2. Câte povestiri sunt cuprinse în primul volum din seria ,,Nestemate duhovniceşti” şi cum sunt corelate aceste pilde duhovniceşti?

3. Cine interpretează rolul Maicii Domnului în povestirea Viaţa Maicii Domnului de pe Cd-ul care însoţeşte cartea ,,Viaţa Maicii Domnului” (Editura Cristimpuri)

 Perioada de desfăşurare este 4 martie – 16 aprilie, iar câştigătorul va primi un MEGA PACK, locul al doilea va primi două cărţi la alegere şi locul al treilea o carte la alegere.

Aşteptăm răspunsurile la întrebări, aici  

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 16 aprilie 2011 şi vor fi contactaţi prin e-mail.

Spor şi inspiraţie!

Toţi participanţii la concurs vor primi o reducere de 20% la o comandă ulterioră făcută la Editura Cristimpuri, www.edituracristimpuri.ro "

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ajutor pentru Siluan

BAckground