sâmbătă, 23 octombrie 2010

Suflete si crini

      La inceputul lunii iulie, toate gradinile , dealurile si campiile sunt inflorite. Sute de mii de flori de intrec toata vara , care in cutezanta, care in gingasie.
Insa toate sunt frumoase. Daca privesti atent in toate gasesti ceva aparte, ceva ce nu aflii in alta floare. In toate parca Dumnezeu a picurat un strop din frumusetea Raiului.
      Cine a ingrijit o gradina cu flori stie ca ele simt dragostea omului si ca atunci infloresc mai bogat si mai stralucitor.
       Daca zabovesti mai mult in gradina poti observa si alte lucruri interesante : dintre flori printre cei mai cinstiti pentru frumusetea lor sunt crinii. Se spune ca nici imparatul Solomon, in toata bogatia lui, n-a fost asa impodobit precum acestia. ei nu crec pe inaltimile muntilor, ci numai in locurile joase, in vai si pe campii.
Crinii inchipuie curatia sufleteasca.Aceasta este podoaba cea mai de pret a omului. Nimic nu este mai scump pe lume decat un suflet curat. Precum crinii nu pot trai in locurile inalte, si nevinovatia moare in sufletele celor care se inalta, ale celor mandrii si laudarosi. Iar in sufletele smerite si modeste, florile curatiei vor creste ca intr-un pamant bun.
         Dintre oameni, numai copii si Sfintii au suflete de crin. Dar nu toti copii! Suflete de crin au numai aceia dintre ei care nu stiu inca sa minta, care nu se indreptatesc cand sunt mustrati, care ascult cu sfintenie de cuvantul mamei, care nu gandesc urat despre nimeni, care nu se lauda, care vor da intotdeauna celuilalt bucatica de ciocolata mai mare...
         Si mai ales suflete de crin au acei copii care-L iubesc pe Dumnezeu si se roaga totdeauna Lui!


         Dar oamenii, ca si florile, imbatranesc si mor...Astazi sunt in slava, plini de frumusete, iar maine pier pentru totdeauna, incat cu uimire te intrebi: Unde a apus toata stralucirea lor? Trecatoare si amagitoare e frumusetea florilor, trecatoare si amagitoare sunt si framantarile omului pe pamant! Moartea pune capat tuturor si nu cruta nici floare, nici om.
Totusi sunt  flori, precum crinii, care si dupa ce mor raspandesc buna mireasma...


Din "Suflet de crin.Povestiri" , Monahia Parascheva Avadanei

sâmbătă, 2 octombrie 2010

Ce am mai lucrat - icoana Sf.Arh.Gavriil

Ma bucur tare mult ca din cand in cand mai pot si picta. Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat aceasta ocazie.
Modelul pentru icoana de mai jos l-am vazut la noi, la Catedrala din Timisoara si nu mi-a mai iesit din gand. Acum o am si eu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ajutor pentru Siluan

BAckground