duminică, 30 mai 2010

My work :)

De mult timp tot imi propuneam sa va arat ce mesteresc eu, anume faptul ca pictez icoane pe lemn. Sunt inca la inceput de drum. Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi s-a ivit ocazia de a picta , in urma cu doi ani. Acest hobby mi-a adus alinare in clipele mai grele si m-a ajutat sa cunosc oameni deosebiti.


Nu am foarte multe lucrari dupa cum veti vedea.




Din pacate de aici lipsesc doua lucrari foarte dragi mie : Sfantul Mucenic Ioan Valahul si o icoana cu Cei sapte Sfinti Arhangheli. Pe aceasta din urmva vi-o poat arata totusi in varianta de desen, inainte de a aplica culoarea .

Cam asta a fost . Sper sa va placa !



vineri, 14 mai 2010

Surpriza ! Primul meu premiu

Ramona, de pe Praf de stele a fost atat de draguta incat mi-a oferit primul meu premiu de blogger :) Sunt foarte fericita  si ii multumesc mult de tot !


Voi da premiul mai departe :
Bucatareselor vesele
Irinei de la Dulce Casa
Dianei - Biserica din casa
Andreea - Candela aprinsa
Mariana - La portile cerului

Sunt bloguri foarte dragute pe care le citesc in fiecare dimineata cu mare placere langa o cafeluta sau un ceai, la primele ore.

De asemenea premiul meu vine cu o leapsa , 10 lucruri care imi plac : diminetile, excursiile, lectura, pictatul, icoanele, plimbarile, natura, florile, prietenii, board games :)

luni, 3 mai 2010

Tabara de vara pentru copii - Mitropolia Moldovei si Bucovinei

Sunt incantata de aceasta idee, a unei tabere ortodoxe pentru copii si tineri. Am preluat detaliile despre abere de aici : http://www.tabere.mmb.ro/pagina/acasa . Iar vestea buna e ca inscrierile se fac si online ! (aici : http://www.tabere.mmb.ro/content/va-puteti-inscrie-acum )

Ceea ce mi-a placut foarte mult e ca organizatorii au facut o lista cu lucrurile pe care copilasii trebuie sa le aiba in bagaj , iar prima pe lista e cartea cu rugaciuni .





Participarea într-o tabără este o experienţă pe care trebuie să o trăiască orice copil.
Descoperind natura și valori adevărate, precum prietenia, renunțarea la propriul orgoliu pentru binele celor din jur, aflându-se într-un mediu de siguranţă şi însoțiți de persoane instruite, copiii se descoperă pe ei înşişi şi reuşesc să facă pe parcursul taberei, lucruri pe care de obicei nu reuşesc să le împlinească acasă.

Activităţile taberei


Sunt gândite pentru copii cu vârste cuprinse între 9 și14 ani. Grupele destinate liceenilor din clasele IX-XII au un program adaptat vârstei lor.

•jocuri și întreceri sportive (Olimpiada de la Durău, badmington, fotbal, șah, rummy), jocuri de grup, de cunoaștere și interactive, etc.;
•drumeţie la Cascada Duruitoarea;

•participarea la patru ședințe de atelier, alegând unul din domeniile: muzică, dans, teatru, literatură, lucru manual, pictură, fotografie, etc. (acestea pot fi diferite de la o serie de tabără la alta);

•excursie de o zi cu autocarul pe ruta: Durău – Plimbare cu vaporașul pe lacul Bicaz – Cetatea Neamtului –– Mănăstirea Neamt – masa de pranz la Mrea Sihastria – Humulești – Casa Memorială- „Ion Creangă” – întoarcere la Durău;

•copiii au posibilitatea să participe la Sfânta Liturghie şi explicarea acesteia, la rugăciunile de dimineaţă şi de seară (acestea din urmă durează între 10 şi 15 min. şi se desfăşoară în capela special amenajată);

•vizionarea şi discutarea unui film;

•seri tematice (de ex.: Cine a fost Ștefan cel Mare?, Prietenia, etc )

•invitaţi speciali;

•seară de dans;

•foc de tabără.
 
Tabara costa 490 lei si sunt incluse masa, cazarea ,  materialele de lucru.Transportul nu este inclus in pret.

Secretul Multumirii (Pollyana) de Harriet Lummis Smith

Recomand cu mare caldura aceasta carte , toate cele 3 volume, pentru  copii de la 8 la 80 de ani :)
Felul cum am aflat de aceasta carte e una din micile minuni din viata mea . Sa va povestesc : prima data am auzit de ea la lucru, un coleg caruia din cand in cand ii mai plangeam pe umar , bodogandind despre toate cate mi se intampla, mi-a spus "tu ar trebui sa citesti cartea asta, Secretul multumirii, cred ca ti-ar fi de folos " Eu, neincrezatoare  :"hmmm...ce carte e asta ? despre ce e vorba ?" El , zambind :"citeste si o sa vezi"
Nu am bagat de seama...
Dar Dumnezeu a avut grija mai departe si astfel citind "Din ospatul credintei - Raspunsuri la intrebari ale credinciosilor " a parintelui Teofil Paraian , despre ce carte credeti ca ne vorbeste el? Fix despre Pollyana ! Ei, atunci m-am hotarat, am luat internetul la periat si astfel am reusit sa gasesc cartea, am comandat-o , iar dupa cinci zile co citeam incantata. N-am putut sa o las jos pana n-am terminat toate cele 3 volume .
Este o carte foarte frumoasa, scrisa simplu, pentru copii, in care sunt povestite aventurile unei fetite de 10 ani, orfana. In primul volum Polyanna se muta la matusa ei, cam ursuza si neprimitoare, dar in scurt timp o transformare va avea loc in inima ei si chiar in intergul orasel in care locuieste .

Apoi in volumul II ne sunt prezentate aventurile Polyannei in Boston.




Iar volumul III e preferatul meu ( Polyanna fiind acum mai apropiata de varsta mea ) si ne prezinta aventurile ei ca tanara sotie:



De asemenea am trimis cartea unei maicute cu care mai corespondez din cand in cand si a fost foarte incantata. Imi spunea ca pana acum a tot intrebat de aceasta carte , auzind si ea, la randul ei pe Parintele Teofil spunand ca a citit-o si ca i-a placut , dar toti ii spuneau ca nu stiu despre ce e vorba . A fost mica noastra minune !

Puteti gasi cartea in format electronic , aici :


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ajutor pentru Siluan

BAckground