luni, 8 martie 2010

Crinul


Buna Vestire este ziua in care s-a zamislit Domnul Iisus Hristos , ziua binecuvantata cand Sfantul Arhanghel Gavriil a adus Sfintei Fecioare vestea ca Duhul lui Dumnezeu o va umbri si din ea se va naste Mesia, Mantuitorul lumii.
Intr-o manastire traia un calugar tanar care avea o vorba cu care intampina pe oricine "Bucura-te Nascatoare!" El trai nesmintit in canoanele smereniei manastiresti intreaga lui viata, si cu vremea a ajuns sa raspunda la orice i s-ar fi spus cu formula "Bucura-te Nascatoare!" erau singurele lui cuvinte , caci de rugat se ruga tot timpul.
Nebanuite sunt caile Domnului...Dupa o viata inchinata lui Dumnezeu, calugarul muri . La scurt timp pe mormantul lui crescu o floare care, prin voia Domnului, era aidoma celei cu care Sfantul Gavriil venise la Fecioara. De atunci este pe lume crinul alb.
Oamenii l-au dus in cele patru zari impreuna cu povestea smeritului calugar si a minunii facute de Dumnezeu pentru pomenirea smereniei lui.
Se povesteste ca pe cand Domnul nostru Iisus Hristos era dus spre locul rasignirii , Il duceau pe un drum pe marginea caruia era si un crin alb. Mergand Iisus cu crucea in spate , cum era obosit si schingiuit , un strop de sange de pe coroana insangerata de cununa de spini pica pe crinul cel alb care se facu rosu , rosu ca sangele lui Iisus. Daca crinul alba este semnul  Buneivestiri , crinul rosu aminteste neincetat de cutremuratoarea zi a rastignirii.
Rastignirea a deschis drumul omului spre mantuire , schimband totul in lume si devenind piatra de hotar in viata oamenilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ajutor pentru Siluan

BAckground